Kurser i släktforskning

Kurs i släktforskning

Skövde släktforskarförening håller kurser både för nybörjare och för de som kommit lite längre i sin släktforskning.

 

Nybörjarkurs

Kom igång med din släktforskning. Vi går igenom vad det finns för källor och hur man söker i dem. Du får lära dig hur man strukturerar dina släktforskningsresultat och hur man upprättar schematiska uppställningar i form av antavlor och stamtavlor.

 

Kursen omfattar 6 tillfällen á 3 timmar och vi arbetar i föreningens datorer som innehåller de program, abonnemang och databaser som erfordras.

Pris: 950 kronor

 

Förkunskaper

Du bör ha lite datorvana så vi inte behöver gå igenom datorns funktioner. Om du saknar datorvana rekommenderar vi att du först går en kurs i grundläggande datorhantering hos något studieförbund.

 

Repetitions- och fortsättningskurs

Kursen riktar sig till dig som har gått en nybörjarkurs eller har släktforskat ett tag. Vi tittar på andra källor än de grundläggande kyrkoböckerna. Du får tips hur du kommer vidare när du kört fast och tyda gammal skrift.

 

Kursen omfattar 6 tillfällen á 3 timmar och vi arbetar i föreningens datorer som innehåller de program, abonnemang och databaser som erfordras.

Pris: 600 kronor

 

Förkunskaper

Nybörjarkurs i släktforskning eller en tids släktforskning på egen hand.

 

Kursstart

Kurserna startar när vi har 6 anmälda deltagare, gäller båda kurserna.

 

Anmälan

Fyll i formuläret under Anmäl dig  här där du väljer ärende ”Kursanmälan”.

Tänk på att det är viktigt att du anmäler förhinder eller av annan anledning senare kommer fram till att du inte kan gå. Detta så att någon annan kan få platsen.